Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Какво трябва да знам, за да гласувам?
Автор: opasen Категория: Политика
Прочетен: 25352 Постинги: 16 Коментари: 28
Постинги в блога от Юли, 2010 г.
Ако някой сега за пръв път попада в този блог, нека прочете от началото  ;-)
Не е кой знае чак толкова много...

Както се вижда всичко, което става в момента, бе лесно предвидимо още от преди 2 !
Разбира се, явно не всеки се е ориентирал в лъжите на Бате Бойко и е гласувал грешно...

Малка ретроспекция на написаното от мен до сега:

1. Отново спечелиха ДС - този път в лицето на ГЕРБ и Бойко Борисов - мисля, че доказателствата за това всеки вижда с просто око!! За това още в началото написах, че ГЕРБ не е алтернатива на БСП, а приемник и последовател.

2. Волен Сидеров - оказах се прав и за него - той ограе ролята на ДПС в правителството на БСП !!! Усмихвате се, нали?!  :-) Я пак помислете и ще разберете за какво говоря...

3. Ще си купя апартамент за жълти стотинки - някои от Вас сега много се ядосват от този мой коментар - преди време много обичах да чуя репликата "... плащам кредит, ама апартаментът си е мой ...". Смях в залата  :-) Не само, че апартаментът не е на кредитополучателя, но и разходите за кредита са средно с 30-40 % по-високи от колкото да живееш под наем!!
Сега някой ще попита: "Каква е връзката с ГЕРБ, БСП и политиката изобщо?!". Ето нещо съвсем елементарно - ГЕРБ (разбира се и БСП преди това!) задържаха парите на фирмите, само и само да се покажат, че управляват добре и нямаме дефицит!! Отново смях в залата, защото сега всички знаем каква бе истината... Само дето фирми фалираха, а от там колелото се задвижи: не се завършиха обекти, строители останаха без работа, кредитите започнаха да гърмят, лихвите скочиха, кредити трудно се взимат, имотите отидоха при ЧСИ-тата и ето как цената им падна главоломно!! Изобщо цялото управление на ГЕРБ е ялово (тия само крадат!!) и само усилва ефектите на кризата. А тия ефекти водят до ... апартамент за жълти стотинки  :-)
Защото вместо да се подобрява инфраструктурата, да се създават работни места и да се повишава цената на имотите, правителството само краде - доказателства и за това вече има достатъчно, това не е някаква тайна!!
Разбира се, все още няма да купувам - тепърва ситуацията в България ще се влошава и ще става много по-зле от сега!! Честито на избирателите кредитополучатели!!

4. Яне Янев - част от заговора ДС - след като ГЕРБ си осигуриха парламентарно мнозинство, Яне Янев остава следващия скрит джокер, за следващите избори!! В момента управляват ГЕРБ + Атака, а десните са конструктивна опозиция - гласуват за правителството, но с мнооооооого забележки и несъгласия!! Обаче ГЕРБ + Атака 121, така че защо ДС да си гърми коза Яне Янев?! Уж го отстраниха, но това беше театър и сега Яне Янев събра симпатии!! Според мен той ще играе решаваща роля в следващите избори, парламент и управление!! Помнете ми думата  ;-)

И на края малко факти от управлението към днешна дата...

Актуализиран Бюджет - повече административни разходи на фона на по-малко приходи - няма държава в света, която да реагира по този начин на кризата!! Защо се прави ли? Много просто - повечето разходи влизат в джобовете на приятелите на властта, а средствата осигуряват повече търгове и, респективно, повече далавери за управляващите... Значи, хем крадат официално (повече административни разходи!), хем така плащат на определени хора да си траят за другите кражби под формата на комисиони за спечелени сделки и търгове!!

Дупките по пътищата - такава лунна картина по пътищата не се беше виждала от поне 15 години - няма как, криза е и трябва да се намерят пари за далаверите на властта!!

Отлив на чужди инвестиции - за първи път от 15 години имаме нетен спад на чужди инвестиции - какво по-показателно като оценка за управлението на Бойко Борисов?!

Големият театър - акция след акция, с малки антракти между действията - не знам коя PR агенция ползват от ГЕРБ, но оределено си заслужават парите!! Още от времето на създаването на ГЕРБ тая агенция свърши чудесна работа, за да може Бойко Борисов да дойде на власт!! Единствения проблем на Големия театър е, че всички разбраха едно (всъщност, всички може да се окаже само аз!): видяхме шумни акции, малко затвор, пускане под гаранция, оправдателна присъда, ЗАЩОТО като ги хващат нарочно нагласят нещата така, че съдът да ги оправдае поради липса на доказателства или нещо такова!!

Какво още ... то и това не е малко !!  :-)

Толкова за сега - живи и здрави  :-)
Категория: Политика
Прочетен: 382 Коментари: 1 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: opasen
Категория: Политика
Прочетен: 25352
Постинги: 16
Коментари: 28
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Юли, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031