Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Какво трябва да знам, за да гласувам?
Автор: opasen Категория: Политика
Прочетен: 25353 Постинги: 16 Коментари: 28
Постинги в блога от Декември, 2010 г.
Преди 2 години (на 29.11.2008 г.) отворих този блог с надеждата, че мога да напиша неща, които да променят политическата култура на българина!
Не на всички българи, разбира се, но поне на едно 200-300 човека, които да се окажат посадено семе, което след време да покълне и така лека по лека цялата нива да разцъфне...

Уви, 2 години по-късно аз виждам същия български избирател - лесно манипулируем и безотговорен във вота си, дори НЕ гласуващ ... Без промяна вече 9 години!

Какво трябва да стане??
Не знам...
Аз самия съм непоколебим оптимист, но вече дори и аз съм се отчаял.

Отчаял съм се, не защото нямам пари - напротив! Аз съм добър в своята работа и не разчитам на държавата да ми помага!
Плащам една торба пари данъци, в замяна на което често харча пари за поправка на колата и не получавам нищо в замяна! Нещо повече - сега гледам как и пенсионния фонд ми откраднаха.
Аз, обаче, имам доста добра работа и ВЪПРЕКИ държавата живея много добре  :-))

Обаче това съм аз - а останалите?

Яд ме е, че гадните комунисти от недалечното минало ОЩЕ СА НА ВЛАСТ !!! Не им стигна да ни мачкат 45 години, ами дори и след прехода са окупирали държавата и продължават да ни пият кръвта! Хайде, аз имам много кръв, ама повечето българи нямат...

Опомнете се, бе, хора!
Стига сте гласували със задника си, защото така ще боли - не се ли научихте вече??

Догодина пак има ИЗБОРИ - предлагам Ви да видите какво има на политическия щанд и да изберете най-добрия плод!
Не казвам перфектния, а най-добрия измежду тях.

Знайте, че няма човек, който да бърка в кацата с меда и да не си оближе ръцете - дори Божиите служители в църквите не са толкова хрисими!
Не е въпроса в това да изберем светец !!!
Изберете лидера, който има способностите да управлява държавата, защото когато държавата се води добре ще има за близане от ръцете, ще има и за народа, че и ще остане за резерва...

Помислете върху последното ми изречение!!!

Трябва да престанем да търсим месията (да избираме всеки път някакво плямпало, което само обещава!), а да стъпим здраво на земята и да заложим на здравата логика.

Трябва ни стабилно управление, а то ще е такова, ако ни управлява професионалист - не Цар безделник, не комунист без 1 ден трудов стаж, не бивша мутра (дори пожарникар не бих го нарекъл, защото не мисля, че реално е бил такъв!), не турско протеже, не протеже на ДС, не краен анархист... Мисля, че няма смисъл да пиша имената на политическите "герои".

На края нещо за сегашното управление - то не, че има смисъл да го критикувам, защото ГЕРБ катастрофално губят доверие, но все пак...

Бюджетът е про-изборен (идват ИЗБОРИ 2011 ), т.е. залагат се едни космически приходи, които няма как да се получат, за да може да се увеличат разходите, а на всичкото отгоре се предвижда и 2 млрд.лв. дефицит !!!

Откровено от ГЕРБ подготвят едни пари, за да печелят ИЗБОРИ 2011, но ПОМИСЛЕТЕ - ще вземете няколко трохи преди изборите догодина или ще гласувате за професионалиста, за да вземем хляба?!?

Вие избирате: ТРОХИТЕ или ХЛЯБА !!!
Категория: Политика
Прочетен: 358 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: opasen
Категория: Политика
Прочетен: 25353
Постинги: 16
Коментари: 28
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Декември, 2010  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031